900 m² schaatsplezier en heel veel gezelligheid

900 m² schaatsplezier, roetsjen, curlen en volop entertainment

Een dagkaart voor de ijsbaan, schaatshuur, een 5-rittenkaart voor de icetubebaan of koffie met een worstenbroodje. Bij de twee Udense PLUS Supermarkten kunnen klanten al jarenlang sparen voor deze en andere gratis traktaties. Supermarkteigenaren Wim en zijn vrouw Mary-Anne en Elise en haar man Raymond beamen allemaal: “Zodra de blaadjes van de bomen vallen, vragen de eerste klanten al wanneer deze spaaractie weer begint.”

Sparen bij PLUS: een échte traditie

24 november 2023

Een dagkaart voor de ijsbaan, schaatshuur, een 5-rittenkaart voor de icetubebaan of koffie met een worstenbroodje. Bij de twee Udense PLUS Supermarkten kunnen klanten al jarenlang sparen voor deze en andere gratis traktaties. Supermarkteigenaren Wim en zijn vrouw Mary-Anne en Elise en haar man Raymond beamen allemaal: “Zodra de blaadjes van de bomen vallen, vragen de eerste klanten al wanneer deze spaaractie weer begint.”

Fan van Uden on ice
In 2008 nam Wim Eijkemans de PLUS Supermarkt aan de Botermarkt over. “Sinds het eind van dat jaar kunnen klanten sparen voor Uden on ice”, blikt Wim terug. “Ik was meteen fan van het evenement. En nog steeds: de Udense Markt ziet er altijd mooi uit en organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst stralen ieder jaar veel enthousiasme uit. Ook ben ik altijd al groot fan van lokale acties, omdat ik het belangrijk vind om betrokken te zijn bij mijn klanten en de omgeving.”

Meer mensen trekken
Waar klanten eerst konden sparen voor dagkaarten voor Uden on ice, is de actie tegenwoordig uitgebreid met andere traktaties, zoals een rittenkaart voor de icetubebaan of koffie met een worstenbroodje. “Op die manier trekken we ook mensen aan die wel van gezelligheid, maar niet van schaatsen houden. Dat herken ik wel; ik kom zelf ieder jaar bij Uden on ice, maar heb nog nooit op het ijs gestaan”, lacht Wim. Al zal hij er binnenkort wel aan moeten geloven, voegt dochter Elise toe. Haar zoontje staat te trappelen om het ijs op te gaan. “En opa moet mee …”

Verliefd op de branche
In 2016 opende Wim Eijkemans zijn tweede PLUS Supermarkt in Uden-Zuid. Deze vestiging is sinds twee jaar in handen van zijn dochter Elise en schoonzoon Raymond van Westrienen. “Ondernemen is me natuurlijk met de paplepel ingegoten”, vertelt Elise. “Al had ik niet gedacht dat ik in een supermarkt aan de slag zou gaan. Toch ben ik verliefd geworden op deze branche. Ik vind de contacten met de klanten en collega’s heel erg leuk. Ook krijg je in een supermarkt met alle facetten van het ondernemerschap te maken. Kijk alleen al naar het personeelsbestand, ongeveer 100 medewerkers per winkel van alle leeftijden. Geen dag is hetzelfde hier!”

Na veertig jaar in loondienst
Vanaf 1 januari 2024 komt er nog een nieuwe uitdaging op het pad van Elise en haar man Raymond. Zij nemen ook de PLUS Supermarkt aan de Botermarkt over van (schoon)vader Wim. “Na veertig jaar ondernemerschap krijg ik nu mijn eerste baan in loondienst”, lacht Wim. “De eindverantwoordelijkheid komt te liggen bij Elise en Raymond, maar ik blijf actief betrokken. Er is genoeg te doen. Zo gaan we deze supermarkt komend jaar compleet vernieuwen, volgens de laatste formule van de PLUS. Snelheid, gemak en vooral veel vers zijn belangrijke pijlers; zo komt er een complete keuken voor belegde broodjes, salades en verse maaltijden.”

Bedankkaartje van klant
De supermarkt mag dan in nieuwe handen komen, de spaaractie van Uden on ice blijft bestaan. “We merken dat klanten er echt enthousiast van worden”, zegt Elise. Wim voegt toe: “Zo kregen we vorig jaar een bedankkaartje van een oma. Zij wisselde de spaarkaarten in voor een dagje schaatsplezier met haar kleinkinderen die uit het noorden van het land komen. Geweldig, daar doen we het voor!”

Bij elke 10 euro die je besteedt bij de PLUS Supermarkten aan de Botermarkt en de Sesterlaan ontvang je tot en met zondag 31 december een spaarzegel. Je kunt je volle spaarkaart (12 zegels) inwisselen voor een gratis dagkaart voor de schaatsbaan, gratis schaatshuur, een 5-rittenkaart voor de icetubebaan, koffie/thee met een worstenbroodje of twee Schrobbelèrs in de Schrobbelèrtent.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp