900 m² schaatsplezier en heel veel gezelligheid

900 m² schaatsplezier, roetsjen, curlen en volop entertainment

Een van de huisbands van Uden on ice; zo mag je Staal met Glazen gerust noemen. Al jaren zet de negenkoppige energieke feestband ons horecapaviljoen in een van de schaatsweekenden op zijn kop. Het concert van dit jaar belooft éxtra speciaal te worden: Staal met Glazen bestaat 25 jaar en kijkt hier tijdens het optreden met een knipoog op terug.

Staal met Glazen: al 25 jaar één groot feest

8 december 2023

Een van de huisbands van Uden on ice; zo mag je Staal met Glazen gerust noemen. Al jaren zet de negenkoppige energieke feestband ons horecapaviljoen in een van de schaatsweekenden op zijn kop. Het concert van dit jaar belooft éxtra speciaal te worden: Staal met Glazen bestaat 25 jaar en kijkt hier tijdens het optreden met een knipoog op terug.

Liefde voor muziek
Stilstaan? Niet bij Staal met Glazen! Op geheel eigen wijze brengt de band Nederlandstalige pop-, ska-, folk en feestcovers om lekker op te dansen en uit volle borst bij mee te zingen. Van festivals, studentenfeesten en poppodia tot kroegen en dorpsfeesten: Staal met Glazen laat op veel plekken een onuitwisbare indruk achter. “Ons geheim? De herkenbare nummers, in combinatie met ons enthousiasme”, aldus zanger Dennis Bakker. “We vinden het allemaal leuk om muziek te maken en genieten echt van ieder optreden. Deze liefde voor muziek verbindt ons als groep én werkt aanstekelijk op het publiek. 25 jaar Staal met Glazen is voorbijgevlogen!”

Staal met Glazen: passende naam
Waar de band nu een ‘Staal met Glazen-sausje’ over bekende nummers giet en uit negen leden bestaat, was dat 25 jaar geleden heel anders. Samen met gitarist Willem van Dooren, richtte Dennis de band op; toen bracht het duo voornamelijk zelfgeschreven nummers ten gehore. “Onder de naam Staal met Glazen schreven we ons in voor een talentenjacht bij Ons Caffeej. Daarna ontstond het idee om de band uit te breiden met meer mensen. Hoe we op de naam Staal met Glazen kwamen? We droegen allebei een bril”, lacht Dennis. “Ook nu vind ik de naam nog steeds passend. Staal staat voor kwalitatief materiaal, de glazen voor de gezelligheid die we brengen. We zijn geen standaardcoverband, maar steken nummers echt in een ander jasje.”

Uit de hand gelopen hobby
Dennis is trots op de stappen die Staal met Glazen heeft gezet. “Of we net zo lang blijven optreden als The Specs, die het zestigjarig jubileum viert, weet ik niet. Maar we blijven zeker nog een tijd optreden. In het begin gingen we van jongerensoos naar jongerensoos, tegenwoordig staan we op grotere festivals en evenementen. Ook voor komend seizoen loopt de agenda alweer behoorlijk vol. Je kunt inmiddels dus wel spreken van een uit de hand gelopen hobby …” Daarbij staat Uden on ice ieder jaar vast op de kalender van Staal met Glazen. “Hoe vaak we al van de partij waren bij Uden on ice, weet ik niet precies. Wat ik wel weet, is dat we er ieder jaar naar uitkijken. Het is een geweldig evenement en een thuiswedstrijd voor ons allemaal.”

25 jaar Staal met Glazen
Een extra mooi feestje. Dat staat mensen zaterdag 16 december te wachten bij Uden on ice, aldus Dennis. “Ik wil nog niet te veel verklappen, maar we staan die avond op allerlei momenten in de show stil bij ons jubileum. Voor de mensen die ons vaker zagen optreden, wordt het een feest der herkenning. Met als klap op de vuurpijl een special guest. Wie dat is, blijft een verrassing tot 16 december …”

Facebook
LinkedIn
WhatsApp