900 m² schaatsplezier en heel veel gezelligheid

900 m² schaatsplezier, roetsjen, curlen en volop entertainment

Van vriendengroepen en bedrijven tot sportclubs: allemaal verenigen ze zich jaarlijks in teams om deel te nemen aan onze curlingcompetitie. Wie eenmaal een keer heeft deelgenomen aan een potje curling, is verkocht. De Stulper Steelers zijn daar een mooi voorbeeld van. Dit team neemt al jaren deel aan het toernooi en ging zelfs een keer met de wisseltrofee naar huis …

Curlingplezier met de Stulper Steelers

29 december 2023

Van vriendengroepen en bedrijven tot sportclubs: allemaal verenigen ze zich jaarlijks in teams om deel te nemen aan onze curlingcompetitie. Wie eenmaal een keer heeft deelgenomen aan een potje curling, is verkocht. De Stulper Steelers zijn daar een mooi voorbeeld van. Dit team neemt al jaren deel aan het toernooi en ging zelfs een keer met de wisseltrofee naar huis …

De ontstaansgeschiedenis van Stulper Steelers ligt niet geheel verrassend bij café ’t Stulpke in Uden. Daar legt Joost van Oort wekelijks een kaartje met vrienden. “Jaren geleden zagen we de curlingcompetitie en het leek ons geweldig om een keer deel te nemen.” Hiermee blies het team meteen de naam Stulper Steelers nieuw leven in. Joost: “Voorheen was er bij Uden on ice een ijshockeycompetitie voor de lokale horeca. ’t Stulpke deed toen mee onder de naam Stulper Steelers. Die naam zat nog in mijn hoofd en leek me leuk voor de curlingcompetitie.”

Extra motivatie
Voor het achtste of negende jaar nemen de Stulper Steelers dit jaar deel aan de competitie. “We doen altijd drie avonden mee om kans te maken op de wisselbeker. Zo’n trofee geeft toch extra motivatie”, lacht Joost. Binnen de vriendenclub wordt jaarlijks gekeken wie er het ijs op willen. Joost: “En uiteraard zorgt ’t Stulpke voor de nodige support. Door ons van wat te drinken te voorzien bijvoorbeeld!”

Geen dagzege, wel wisseltrofee
Tijdens Uden on ice in 2017-2018 viel het geluk de kant op van de Stulper Steelers; het team won dat jaar de curlingcompetitie. “Toch wel het mooiste moment tot nu toe”, zegt Joost. “We begonnen aan de laatste avond als zevende in het tussenklassement. Uiteindelijk liet de concurrentie het afweten en was al vóór de finale duidelijk dat wij het beste team waren over drie avonden. Terwijl we niet één dagzege geboekt hadden!”

Een dosis geluk
Wat volgens Joost hét curlinggeheim van de Stulper Steelers is? “Ik denk dat het bij curling vooral gaat om een dosis geluk. Dat vind ik ook meteen het mooie van het spelletje, dat iedereen van iedereen kan winnen én van iedereen kan verliezen. Natuurlijk zijn we fanatiek als we op het ijs staan, maar het gaat ons vooral om de gezelligheid. Ook is het jaarlijks weer een feest der herkenning, omdat veel teams net als wij al jarenlang meedoen. Het is ieder jaar weer genieten bij Uden on ice!”

Op de foto: De Stulper Steelers in 2015. Achterste rij van links naar rechts: Dick van Zutven, Lammy van Hooft en Marc Gevers. Voorste rij van links naar rechts: Joost van Oort en Cees Kessels.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp